Zeven jaar cel voor zwemschoolhouder Benno L.

De 60-jarige zwemschoolhouder Benno L. is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar.
Turks.nl Redactie

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde hem voor de jarenlange aanranding van drie meisjes en ontucht bij 37 meisjes.

Het merendeel van de meisjes was jong en verstandelijk gehandicapt. De straf valt lager uit dan de tien jaar cel met tbs en dwangverpleging dat het Openbaar Ministerie had geëist.

De rechter sprak L. vrij van verkrachting en pogingen tot verkrachting. Hij stond terecht voor de ontucht met 57 meisjes, maar zou volgens het OM ook drie keer geprobeerd hebben een kind te verkrachten. L. werd niet tot tbs veroordeeld, omdat de rechter de kans op herhaling klein acht. Wel moet hij behandeld worden voor zijn pedoseksualiteit.

L. is volgens de rechtbank ook schuldig aan het heimelijk filmen van drie meisjes, en het maken van kinderpornografsich materiaal, dat hij in zijn bezit had. Hij heeft dit materiaal niet verspreid. Volgens een psychiater en een psycholoog wilde hij vooral de beelden verzamelen en was hij niet gericht op het binnendringen bij de meisjes. Hij heeft de meisjes niet aangezet tot het verrichten van seksuele handelingen.

Tijdens het voorlezen van het vonnis werd vanaf de publieke tribune gereageerd, zegt een woordvoerder van de rechtbank. Dit waren vooral uitspraken van verbazing, kennelijk over het vonnis. De rechter maande het publiek vervolgens om stil te zijn, wat volgens de zegsvrouw resultaat had.

De 60-jarige zwemleraar uit Den Bosch werd in juni opgepakt. Bij hem werden 221 filmpjes en duizenden foto’s gevonden, waarop te zien is hoe hij ontucht pleegde. Hij gaf jarenlang les op zijn zwemschool. Zijn arrestatie leidde tot veel onrust onder de ouders van kinderen die zwemles van hem kregen. L. heeft meerdere malen spijt betuigd.

Schadeclaims van ouders van de slachtoffers werden niet toegekend.

Novum