Zo ging de Nederlandse ambassade in Ankara 2018 in

Turks.nl Redactie

De Nederlandse ambassade in Ankara heeft vandaag beelden gedeeld van het jaarwisselingsfeest in het ambassadegebouw.

Te zien is Erik Weststrate, de Nederlandse zaakgelastigde in Turkije, met zijn echtgenote. De ambassade meldt op Facebook dat de vice-ambassadeur en zijn vrouw de gezellige muziek niet konden weerstaan en de dansvloer op gingen.

Te horen is dat het stel zangt op het liedje Sevdan Olmasa van zanger Erol Evgin. ‘Sevdan Olmasa’ betekent ‘als jouw liefde er niet is’. De ambassade meldt wel dat de Turken natuurlijk beter waren met dansen.

Hollanda Büyükelçiliği'nde yeni yıla Türk müziği eşliğinde başladık. Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate ve eşi, kendilerini tutamayıp dans pistine oynadılar, ama eşi ve Türk meslektaşlarımız elbette ki Erik bey’den oyun konusunda daha daha başarılılardı. 😉At the Dutch Embassy we ushered in the new year with Turkish music. Deputy Ambassador Erik Weststrate and his wife couldn’t resist the dance floor, although his wife and our Turkish colleagues were of course much better at it. 😉Op de Nederlandse ambassade hebben we het nieuwjaar ingeluid op Turkse muziek. Plaatsvervangend ambassadeur Erik Weststrate en zijn vrouw konden de dansvloer niet weerstaan, al waren zijn vrouw en onze Turkse collega’s daarin natuurlijk iets bekwamer. 😉

Posted by Hollanda Büyükelçiliği Ankara on Thursday, January 11, 2018

Heb jij niet genoeg aan dit kleine stukje aan supergezellige muziek van Erol Evgin? Luister dan hieronder het hele liedje.

Relatie Turkije – Nederland

De relatie tussen Turkije en Nederland staat op een dieptepunt sinds de diplomatieke crisis van maart 2017. Toen wilde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken naar Nederland komen om propaganda te voeren voor de invoering van het presidentieel systeem in Turkije. Nederland trok echter de landingsrechten van de minister in, omdat ‘er risico was dat de openbare orde verstoord zou worden’.

Uit het niets bleek de Turkse minister van Familiezaken met de auto onderweg te zijn naar het Turkse consulaat in Rotterdam. Haar werd echter de toegang tot het consulaat ontzegd door de Nederlandse politie en ze moest uiteindelijk terugkeren naar Duitsland, waar ze vandaan kwam. Die avond raakten Turkse Nederlanders, die zich vanwege alle commotie hadden verzameld bij het consulaat, slaags met de ME. Meerdere Turkse Nederlanders raakten gewond bij de gevechten.

Sindsdien wordt er niet meer op het hoogste niveau gesproken tussen beide landen. De Nederlandse ambassadeur is niet meer welkom in Turkije en er is sindsdien geen Turkse ambassadeur in Nederland. Nederland wordt in Turkije vertegenwoordigd door vice-ambassadeur Erik Weststrate. In december gaven zowel de Nederlandse premier Rutte als de Turkse president Erdoğan aan de betrekkingen weer op te willen pakken.