Zuhal Demir (N-VA) districtsburgemeester Antwerpen

Na onderhandelingen tussen de partijen N-VA, Groen en Open VLD is de politica met Turks-Koerdische afkomst Zuhal Demir districtsburgemeester van Antwerpen.
Turks.nl Redactie

De coalitie heeft een kleine meerderheid van 17 op 33. Demir wordt hiermee de eerste disctrictburgemeester in België van allochtone afkomst.

PKK
Zuhal Demir kwam tijdens haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in opspraak wegens haar bezoek aan een PKK-sympathisant Koerdisch Centrum in Antwerpen. Ze weigerde te reageren op de vragen die haar gesteld werden door de Turks.nl redactie, en wilde niet vertellen waarom ze een bezoek heeft gebracht aan een centrum dat mogelijk achter terrorisme en geweld staat, gezien aan de portretten van PKK-leider Abdullah Öcalan op de achtergrond. Ook Gazet van Antwerpen schreef er over.

De separatistische terreurorganisatie PKK staat op de Europese Terreurlijst en is verantwoordelijk voor tienduizenden burgerdoden in Turkije. Ook staat de organisatie bekend als een grote drugskartel in West-Europa. Begin december werden er in Nederland 55 mensen aangehouden wegens verdenking van het rekruteren van minderjarige Koerden voor gewapende aanslagen.

© Turks.nl