Zuhal Demir ontkent PKK banden, maar houdt toespraken in terreurcellen

Turks.nl Redactie

Het Belgische kamerlid Zuhal Demir (N-VA) zegt geschokt te zijn, dat de Turkse tv-zender A Haber haar uitmaakte voor aanhanger van de terreurorganisatie PKK. Dat, terwijl ze vaak als spreker aanwezig was bij terreurcellen in Antwerpen.

Nog in 2012 onthulde Turks.nl dat Demir een toespraak hield bij een ‘Koerdische vereniging’ onder portretten van Öcalan, de Bin Laden van de PKK.

Tijdens een uitzending op een Canvas-programma ontkende Demir dat ze sympathie had voor de PKK. “Het is niet dat als je een Koerdische roots hebt, dat je voor de PKK bent,” waren haar woorden. “Als je dan ziet wat een van de grootste Turkse zenders van dat interview maakt – dat ik zogezegd de PKK-terreur verheerlijk – dan val je van je stoel,” reageert ze op de uitzending van A Haber.

Demir blijft ontkennen dat ze enige banden heeft met de PKK, maar de beelden van een bijeenkomst, waar zij spreker was, bewijzen het tegendeel. Voorafgaand aan de lokale verkiezingen in 2012 hield ze een toespraak bij een Antwerpse PKK-cel. Toen dit onthuld werd door Turks.nl, kreeg het aandacht binnen de Belgische media. Sindsdien staat Demir bekend als een sympathisant van de PKK.