17 jaar cel om installeren Dreambox

AvatarTurks.nl Redactie

Drie mannen, die in ruim 1.000 cafés en woningen een Dreambox-installatie hebben uitgevoerd, krijgen in totaal 17 jaar cel. Dat meldt Indepentent.co.uk.

De mannen werden in het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd omdat ze flink verdienden aan het installeren van Dreambox-systemen. Daarmee kan men zonder abonnement en illegaal kijken naar duizenden TV-zenders, waaronder betaalde premium zenders en sportzenders. Ze zouden in 1.000 woningen, pubs en clubs een een Dreambox pakket hebben verkocht. Ze verdienden ruim 5 miljoen pond.

Steven King, de hoofdverdachte, is veroordeeld tot 7 jaar en 4 maanden cel. Paul Rolston kreeg 6 jaar en 4 manden. Daniel Malone zal 3 jaar en 3 maanden vast moeten zitten.

De woordvoerder van de Premier League geeft aan dat de straffen de ernst van de zaak aangeven. Hij roept ook de klanten van Dreambox op om te stoppen met het illegaal kijken naar de wedstrijden. Volgens hem is het namelijk een ‘grote misdaad’. Andere belanghebbenden geven aan dat het goed mogelijk is dat ook de kijkers worden gestraft in de toekomst.

Dreambox is ook een populair systeem onder Turkse Nederlanders. Het systeem maakt het onder andere mogelijk om (bijna) gratis te kijken naar Turkse wedstrijden. Voor enkele tientjes per jaar krijgt de kijker toegang tot duizenden TV-zenders.