’61 Nederlanders dood bij crash Libië’

(Novum) – Bij de vliegtuigcrash in Libië zijn 61 Nederlanders omgekomen.
AvatarTurks.nl Redactie

Dat meldt de ANWB. Een 10-jarige Nederlandse jongen heeft de crash volgens de Libische transportminister Mohammed Ali Zaidan als enige overleefd. Er was eerder verwarring over de identiteit van het kind.

Het vliegtuig was onderweg van Zuid-Afrika en had 104 mensen aan boord. De Libische transportminister zegt dat inmiddels 96 lichamen uit de wrakstukken zijn gehaald.

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) sprak slechts korte tijd geleden nog van een grote groep Nederlandse slachtoffers en kon nog geen concrete aantallen noemen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt momenteel contact met de reisorganisaties om meer duidelijkheid te krijgen over het precieze aantal Nederlanders aan boord van het vliegtuig, meldt minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA).

Aan boord van het toestel zaten mensen die een reis hadden geboekt via Kras, zo meldt de reisorganisatie. Meer informatie ontbreekt bij de reisorganisatie nog. Volgens SOS International hadden 24 mensen een reis via Kras geboekt. Via welke maatschappijen de andere Nederlanders de vlucht hadden geboekt, is nog onduidelijk.

Op de plek van het ongeluk zijn medewerkers van de Nederlandse ambassade aanwezig. “Wij proberen hulp te bieden waar het kan”, meldt de premier. Er wordt een crisisteam van het ministerie van Buitenlandse Zaken ingezet, die onder meer de identificatie en repatriëring van de lichamen van de Nederlanders moet regelen. Ook probeert het team contact op te nemen met nabestaanden in Nederland. Verder komt er een telefoonnummer voor naasten.

De Airbus-330 van de Libische budgetluchtvaartmaatschappij Afriqiyah kwam aan vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika. Tijdens de landing ging het mis. “Wij denken op dit moment aan de slachtoffers en hun nabestaanden”, zei Balkenende.

  • -->
    -->