Brand in Duitsland kost acht Turken het leven

Door | Buitenland

De vuurzee die zondagochtend is ontstaan in Backnang, een klein stadje vlakbij Stuttgart, heeft aan één moeder en zeven kinderen het leven gekost. Drie anderen raakten gewond en liggen inmiddels in het ziekenhuis.

Volgens de consul-generaal van Stuttgart, Türker Arı, is de oorzaak voor de brand nog onduidelijk. De politie gaat ervan uit dat het is het ontstaan door een elektrische storing.

Desondanks trekken sommige Turken die conclusie in twijfel. In Duitsland zijn er namelijk meerdere gevallen bekend waarbij Neonazi’s aanslagen hebben gepleegd op Turkse burgers, zoals de brandstichting die in 1993 in Solingen plaatsvond. Hierbij kwamen toen vijf Turken om het leven.

Hoewel er vandaag geen directe sporen zijn gevonden die duiden op een brandstichting, baart het voorval sommige Turken zorgen vanwege het feit dat op de begane grond van het gebouw het kantoor van een Turkse vereniging gevestigd zit. De Turkse vice-premier, Bekir Bozdag, hoopt daarom ook dat de Duitse politie een volledig transparant onderzoek zal uitvoeren om achter de oorzaak van de brand te komen.

© Turks.nl / Esra Çakar

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...