Brand in Duitsland kost acht Turken het leven

Door een ontstane brand in de tweede verdieping van een appartement zijn acht Duitse Turken om het leven gekomen. Dat melden de Duitse autoriteiten vandaag.
Redactie

De vuurzee die zondagochtend is ontstaan in Backnang, een klein stadje vlakbij Stuttgart, heeft aan één moeder en zeven kinderen het leven gekost. Drie anderen raakten gewond en liggen inmiddels in het ziekenhuis.

Volgens de consul-generaal van Stuttgart, Türker Arı, is de oorzaak voor de brand nog onduidelijk. De politie gaat ervan uit dat het is het ontstaan door een elektrische storing.

Desondanks trekken sommige Turken die conclusie in twijfel. In Duitsland zijn er namelijk meerdere gevallen bekend waarbij Neonazi’s aanslagen hebben gepleegd op Turkse burgers, zoals de brandstichting die in 1993 in Solingen plaatsvond. Hierbij kwamen toen vijf Turken om het leven.

Hoewel er vandaag geen directe sporen zijn gevonden die duiden op een brandstichting, baart het voorval sommige Turken zorgen vanwege het feit dat op de begane grond van het gebouw het kantoor van een Turkse vereniging gevestigd zit. De Turkse vice-premier, Bekir Bozdag, hoopt daarom ook dat de Duitse politie een volledig transparant onderzoek zal uitvoeren om achter de oorzaak van de brand te komen.

© Turks.nl / Esra Çakar