Afrikaan klaagt Zarrab aan: ”Hij heeft me verkracht in de gevangenis”

Turks.nl Redactie

De zakenman Reza Zarrab is aangeklaagd door een voormalige celgenoot, die beweerd door hem verkracht te zijn.

Zarrab is een bekende zakenman die is getrouwd met de bekende zangeres Ebru Gündeş en goede banden had met de Turkse regering, totdat hij in de Verenigde Staten bekendmaakte onder andere de toenmalig minister van Economische Zaken te hebben omgekocht voor 50 miljoen euro.

Zarrab werd in maart 2016 gearresteerd in de VS, omdat hij Amerikaanse sancties tegen Iran zou hebben overtreden. Eind november werd echter bekend dat hij niet langer verdachte was, maar kroongetuige in de zaak tegen oud Halkbank-bestuurder Atilla Ilhan.

De 62-jarige man met de nationaliteit van Ivoorkust, Fouzi Jaber, zegt dat hij seksueel is misbruikt in de periode november 2016-maart 2017, toen hij een cel deelde met Zarrab. Jaber zou oorspronkelijk afkomstig zijn uit Libanon en zit vast op verdenking van drugs- en wapenhandel met FARC, een communistische terreurbeweging in Colombia.

Jaber geeft aan destijds zich geschaamd te hebben en bang te zijn geweest en daarom niets heeft gezegd. Robert J. Anello, een van de advocaten van Zarrab, ontkent de beschuldigingen.

 

  • Loading...