Alweer bedreiging Armeense terreurorganisatie

Door | Buitenland

Na het ontvangen van de bedreigingen werden de ambassades extra beveiligd.

De ambassadeurs van Hongarije en enkele andere landen kregen een brief waarin staat dat diplomaten, zakenmensen en studenten uit Azerbeidzjan zullen worden vermoord. Ook Turkije werd weer bedreigd.

De bedreigingen zijn een antwoord op de vrijlating van een officier door Azerbeidzjan. Hij was veroordeeld tot levenslang na het vermoorden van een Armeense militair in Hongarije, die een Azerbeidzjaanse vlag had beledigd door er op te trappen. Hij werd uitgeleverd door Hongarije aan Azerbeidzjan met de voorwaarde dat hij zijn straf zou uitzitten, maar werd vrijgelaten. 

Gisteren zei de Armeense president Sarkisian dat zij ‘klaar zijn voor oorlog’ en heeft ook de diplomatieke banden met Hongarije betrokken. Rusland en de VS reageerden bezorgd.

ASALA is een extreemlinkse terreurgroep die van 1975 tot 1986 actief was, en verantwoordelijk is voor vele bomaanslagen in Turkije en Europa. Ook werden Turkse diplomaten, imaams en zelfs familieleden ervan vermoord. Zo werd in Den Haag in 1979 een moordaanslag gepleegd op de zoon van de Turkse ambassadeur. Het doel van ASALA was om de Turkse staat in beweging te laten komen betreft de Armeense Kwestie.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...