Amnesty: Koerden plegen oorlogsmisdaden

Door | Buitenland

De Koerdische PYD beweert dat deze gedwongen verplaatsingen en slopingen van huizen noodzakelijk waren. Amnesty International heeft echter geconstateerd dat er geen rechtvaardiging is voor deze acties. Daarom wordt er bevestigd dat PYD oorlogsmisdaden pleegt. Voornamelijk Turkmenen en Arabieren zouden hier het slachtoffer van zijn.

Volgens de missie zijn ze getuige geweest van een oorlogsmisdaad van YPG. YPG zou dorpelingen gedwongen hebben hun huis te verlaten en zou gedreigd hebben het huis te verbranden met de inwoners erin. Ze zouden benzine hebben gegoten rond het huis.

Verder zou PYD dreigen met het geven van huizen van burgers als IS-bombarderingslocaties van VS vliegtuigen. De VS zou dan met de valse informatie van PYD niet de IS, maar huizen van burgers bombarderen. Daarnaast zouden burgers bedreigd worden met een massa-executies indien er niet vertrokken wordt. Gedwongen verplaatsing zonder rechtvaardiging is een oorlogsmisdaad, aldus Amnesty International. PYD heeft dit ontkent en beweerde dat dit individuele gevallen betrof, maar burgers beweren anders.

Turkije
In Turkije geniet PYD en YPG openlijke steun van de pro Koerdische HDP, gezien uitspraken van de co-voorzitter Figen Yüksekdag. CHP-parlementslid Muharrem Erkek liet weten dat ze geen probleem hebben met PYD aan de grens.

AKP en MHP daarentegen zijn fel tegen de PKK-takken die actief zijn in Noord-Syrië, met als grond dat het PKK-takken zijn en oorlogsmisdaden plegen. Daarom wilde president Erdogan een nofly-zone in noord Syrië in plaats van een PKK-staat aldaar.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...