Belgische Turken gearresteerd bij grootste drugsvangst ooit

Door | Buitenland

Dat meldt hln.be.

Agenten troffen in een pakhuis een halve ton aan heroïne. In een ander deel van Athene is ook een halve ton aangetroffen. Er zijn in totaal twaalf personen gearresteerd. 

Vijf van de twaalf verdachten verschijnen vandaag voor de openbare aanklager in Athene. Het gaat om een 40-jarige zakenman (E.G.), zijn ex vrouw, huidige vrouw en haar 73-jarige moeder, en een Bulgaarse vrouw die als huishoudster werkte in Filothei. Daar trof de politie ook 500 kilo heroïne aan. De 15-jarige zoon van het gezin waar de Bulgaarse vrouw werkte is ook gearresteerd. Hij waarschuwde een medeplichtige per sms voor de politie-invallen.

Vijf andere verdachten zijn Belgen van Turkse afkomst. Zij werden tijdens dezelfde operatie gearresteerd in een pakhuis in Koropi, ten noordoosten van Athene. Daar lag nog eens 500 kilo heroïne.

De drugsvangst van vorige week dinsdag was het resultaat van een tip van de Amerikaanse autoriteiten. Die hadden weet van een grote lading heroïne uit Iran, Irak en Afghanistan met België als eindbestemming. Aangenomen wordt dat de drugs vanuit Filothei geleidelijk werden overgebracht naar het pakhuis in Koropi, waar de heroïne verpakt werd als ‘rijst uit Pakistan’ voordat ze naar ons land zou verscheept worden.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...