Ben Affleck ageert tegen beeldvorming Islam

In de Amerikaanse talkshow ‘Real Time with Bill Maher’ heeft acteur-regisseur Ben Affleck het opgenomen voor de moslims.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Maher ging nogal kort door de bocht door alle moslims over de radicale kam te scheren.

Panellid Sam Harris, een auteur en prominente tegenstander van georganiseerde religie, merkt op dat kritiek hebben op de islam vaak wordt afgedaan als racistische kritiek op de aanhangers van die godsdienst zelf, en noemt dat “intellectueel belachelijk”. De uitspraak raakt een gevoelige snaar bij Ben Affleck, die zich mengt in het debat, en de uitspraken vies en racistisch vindt. Harris antwoordt dan weer dat progressieve mensen in staat moeten zijn slechte ideeën te bekritiseren, en dat de islam echt boordevol slechte ideeën zit

Affleck: “De grote meerderheid van de moslims, meer dan een miljard, zijn helemaal niet radicaal en doen al die dingen niet die je opnoemt. Ze straffen geen vrouwen, maar gaan gewoon naar school, eten boterhammen en bidden vijf keer per dag.”

Maher viel daarop uit naar wat hij de ‘progressieven’ noemt. ”Maar als je dan zegt dat het daaraan ontbreekt in de moslimwereld worden ze boos.”

Affleck, een actief democraat, bleef bij zijn standpunt. ”Wat is je oplossing dan? Wij hebben heel veel meer moslims vermoord dan andersom.”

  • Loading...