Bloedbad op moslims in Myanmar

Door | Buitenland


Dat meldt de Internationale Humaniteire Hulporganisatie (IHH).

Enkele weken terug heeft de IHH waarnemers gestuurd naar het land. Gemeld wordt dat enkele duizenden moslims wilden vluchten naar Bangladesh, maar daar waren ze niet welkom. De Boeddhisten steken moskeeën en huizen van moslims, samen met de inwoners in brand. Gewonden worden niet behandeld. De waarnemers zeggen dat de aanvallen alleen op moslims zijn gericht.

Regering
Volgens de waarnemers is de Myanmarese regering schuldig; zij hebben voor provocatie gezorgd om de Boeddhisten de moslims weg te jagen uit het gebied, omdat de regering over de overwegend islamitische gebieden meer macht wil hebben.

Moslims waren langer het slachtoffer van discriminatie in het land: Terwijl zij er al honderden jaren wonen worden zij wettelijk gezien als ‘tijdelijke bewoners’ en mogen niet werken als ambtenaar, mogen geen kinderen krijgen en moeten vaak gratis werken in opdracht van de staat. Het geweld is al op gang sinds 1976, toen moslims vroegen om hun rechten.

Kritiek
Er is een oplopende kritiek tegen Myanmar. De Organisatie van de Islamitische Samenwerking ziet de gebeurtenissen als ‘slachting’ en roept de internationale gemeenschap op tot actie. Ook is ‘Stop The Killing of Muslims in Burma‘ de hele dag al trending op Twitter.

© Turks.nl

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...