Turks.nl

‘Caroline’ verdedigt Erdogan op Duitse TV

Wilma Elles, bekend in Turkije als ‘Caroline’ uit de serie Oyle Bir Gecer Zaman Ki, heeft de Turkse president verdedigd tijdens een uitzending op de Duitse TV.

Sinds het uiten van haar mening wordt Elles bekritiseerd in Duitsland. Ze vindt dat de Duitse media zich schuldig maken aan selectieve berichtgeving over Turkije en Duitsland. Toen ze dat zei, stuitte het op verbazing van de andere aanwezigen. Elles is getrouwd met een Turkse man en heeft sinds enkele maanden de Turkse nationaliteit. “Duitsland moet Turkije nu juist steunen,” vindt zij. Ook benoemde ze de duizenden gewonden en honderden doden die vielen tijdens de couppoging. Zij vindt dat een sterke Turkije ook zal meedragen aan een sterke Europa.

“Er is geen leider die zo hard werkt als Erdogan. Zijn naam staat onder gigantische projecten” zijn haar woorden. Omdat ze de negatieve toon over Turkije door  vele opiniemakers uit Europa niet overnam, wordt ze door Die Welt uitgemaakt als ‘PR medewerker voor Ankara’ en ‘de Duitser uit Mars’.

Schermafbeelding_2016-08-17_om_13.35.42.png

Een deel van de uitzending:

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl