Corendon-baas Atilay Uslu aangehouden in Sotsji

Atilay Uslu, baas van de luchtvaartmaatschappij Corendon heeft zaterdagnacht korte tijd vastgezeten in Sotsji, omdat hij tegen een hek van de huis van president Poetin had geplast.

Uslu zou na een feestje in het Holland House zijn plas niet meer kunnen ophouden, waarop hij een hek opzocht. “Op dat moment kwamen er een stuk of vijf commando’s uit een keet rennen. De mannen waren twee meter lang en leken wel twee meter breed”, zei hij tegen De Telegraaf. “Ze namen me mee naar hun hok en daar ben ik enige tijd vastgehouden.”

Hij beleefde angstige momenten in het hok. Hij hoorde het woordje ‘zindan’ vallen, dat in het Turks kerker betekent. Ook begon een bewaker over ‘een enkeltje naar Siberië’. Ze vroegen hem of hij de tientallen camera’s niet heeft gezien en of hij het wist dat het ging om het huis van president Poetin. Toen kwam hij er pas achter dat hij tegen de Poetin-residentie heeft geplast.

Uslu werd ondervraagd, en moest hij zijn zakken legen. Tegen betaling van 1.000 euro mocht hij vertrekken. Hij gaat het geld niet terugvragen, vertelt hij tegen De Telegraaf.