Corrupte Bulgaarse agenten verzamelen €110.000 per maand

Bij een operatie tegen corrupte Bulgaarse politieagenten en douanemedewerkers is 110 duizend euro in beslag genomen. Dat meldt Anadolu Agency.
Turks.nl Redactie

Daarbij werden zeven mensen gearresteerd. Zij waren werkzaam aan de grens met Turkije en hadden samen in één maand 110 duizend euro verzameld aan steekpenningen. Zij werkten volgens de Bulgaarse politie als een ware misdaadorganisatie.

De medewerkers eisten geld van elke chauffeur dat de grens passeerde. Het verzamelde geld werd na elke dag opgeslagen in één pot en werd na elke maand in gelijke bedragen uitgedeeld aan de medewerkers. Vooral vrachtwagenchauffeurs waren daar de dupe van.

Het onderzoek vooraf duurde ruim vier maanden. Daarbij werden meerdere vrachtwagenchauffeurs ondervraagd over de activiteiten van de politieagenten en de medewerkers. Ook worden Turkse vakantiegangers vaak tegengehouden in Bulgarije. Zij mogen dan doorrijden na het betalen van een bedrag dat vaak varieert tussen de 10 en de 20 euro. De Bulgaarse agenten noemen dat ‘Çorba Parası’ wat letterijk betekent ‘Geld voor een bakje soep’.