Dag vernoemd naar Turkse jongen (13) in de Verenigde Staten

Turks.nl Redactie
Total
1K
Shares

Een Turks-Amerikaanse jongen is beloond voor het werk dat hij heeft gedaan met zijn stichting voor daklozen.

De gouverneur van Californië verklaarde 23 januari tot Kenan Pala-dag, vernoemd naar een 13-jarige Turkse jongen uit San Diego.

De 13-jarige Kenan richtte een jaar geleden de stichting ‘Kids 4 Community’, waar hij overigens voorzitter van is. Al een jaar lang doet hij werk met de stichting voor daklozen.

Kristin Gaspar, directeur van de inspectieraad van Californië, zei het volgende: “De stichting die is opgericht door jongeren onder leiding van Kenan Pala heeft belangrijk en nuttig werk geleverd voor daklozen in onze stad. Kenan is een voorbeeld voor ons allen. We zijn trots dat we in dezelfde stad leven als Kenan.”

In het afgelopen jaar heeft de stichting van Kenan acht duizend daklozen voorzien van pakketten met eten, drinken, zeep, shampoo en natte doekjes. Meerdere daklozenorganisatie’s kregen deze pakketten.

Er werden drie duizend maaltijden verzorgd voor de daklozen in San Diego. De kleding, school en andere kosten van meer dan 500 gezinnen werd vergoed. Meer dan twee duizend kinderen kregen een cadeau voor nieuwjaar.

Meer dan twee duizend vrijwilligers steunden de stichting met donaties en schenkingen.

 

 

  • Loading...