De 3 slachtoffers van de schietpartij bij Chapel Hill 


Vlakbij de universiteit Chapel Hill, in de Amerikaanse staat North Carolina werden afgelopen dinsdag avond 3 personen doodgeschoten.


Robert Brink

Ambtenaren die werkzaam zijn op de universiteit hebben de slachtoffers geïdentificeerd als de 23 Jarige Deah Shaddy Barakat, zijn vrouw; de 21 jarige Yusor Mohammad en zijn 19 jarige zus; Mohammad Abu-Salha.

Een vriend van Barakat en zijn familie gaf te kennen dat de 3 slachtoffers moslim waren. Hij en Barakat bezochten dezelfde moskee.

Deah Shaddy Barakat, 23 jaar oud. 


Barakat was een 2e jaars student tandheelkunde op de universiteit van North Carolina.

10887206_10152492032636714_8155427858011827761_o.jpg

Op de onderstaande afbeelding een foto met de ouders van Barakat; Layla Fanary en Namee Barakat. Zei beschreven hem als “het beste kind dat een ouder zich kan wensen.”In zijn vrije tijd deed Barakat vrijwilligerswerk voor daklozen. Hij voorzag hen van tandheelkundige benodigdheden en eten.Op 27 December vorig jaar staptje Mubarak in het huwlijksbootje met Yusor Abu-Salha, die net als hem wou starten met een tandheelkundige studie. Beide zijn slachtoffer geworden van de schietpartij.Vorig jaar heeft Barakat, die zelf Syrische roots heeft, duizenden Amerikaanse dollars verzameld voor tandheelkundige hulp aan de slachtoffers in Syrië.

Mubarak zamelde met een mede student geld in voor de stichting Syrian Dental Relief. 

“In Syrië werken dappere tandartsen die ondanks de vele doelgerichte aanvallen op klinieken, met gevaar voor eigen leven hun werk blijven uitvoeren. “ –MubarakBarakat was een fanatieke Facebook gebruiker. Hij deelde regelmatig foto’s en video’s vanuit tropische landen.

Recentelijk deelde hij een video van de Iraans-Amerikaanse schrijver Reza Aslan. De video uit kritiek op de media met betrekking op de “generalisatie en de negatieve verslaggeving over moslims.” In een ander bericht dat hij deelde is een video te zien van Media Matters, die hij beschreef als “de perfecte uitleg over waarom ISIS niet de Islam vertegenwoordigd”

Barakat was een fervent Twitter gebruiker die regelmatig tweets publiceerde over voetbal en basketbal. In een andere tweet, gepubliceerd in Januari schreef hij het volgende:

Schermafbeelding_2015-02-14_om_12.30.34.png

“Het is zo ontzettend verdrietig om uitspraken te horen als we moeten “Joden doden” of “Palestijns doden”. Als of dat iets op lost SMH” (SMH, shaking my head)

 

Yusor Mohammad Abu-Salha, 21 jaar oud

Schermafbeelding_2015-02-14_om_12.31.17.png


Het stel heeft zich verloofd in februari 2013. Vrienden omschreven hen als een “prachtig stel.”
In mei 2013 publiceerde Abu-Salha’s broer een serie video’s op Vine waarin de familie de verloving samen vierden.

Schermafbeelding_2015-02-14_om_12.31.51.jpg

Hij beschreef het paar als “tortelduifjes”

Abu-Salha studeerde menselijke biologie op de staatsuniversiteit van North Carolina en studeerde hier afgelopen jaar af.

Schermafbeelding_2015-02-14_om_12.35.53.jpg

Abu-Salha studeerde in 2011 af aan Athene Drive High School.

Ze was van plan om haar tandheelkundige studie beginnen aan de School voor Tandheelkunde aan de Universiteit van North Carolina.

 

Razan Mohammad Abu-Salha, 19 jaar oudSchermafbeelding_2015-02-14_om_12.37.08.jpg

Razan was een student aan de North Carolina State University. Ze studeerde architectuur en ruimtelijke vormgeving.

Schermafbeelding_2015-02-14_om_12.37.55.jpg

Razan steunde veel goede doelen, zoals Global Deaf moslim, die pleit voor een gelijke toegang tot de islam voor doven en slechthorenden.

Schermafbeelding_2015-02-14_om_12.38.27.jpg

Razan was een actieve Vine gebruiker. 

Ze was de zus van Yusor Abu-Salha, die ook een slachtoffer van de schietpartij was.

Schermafbeelding_2015-02-14_om_12.39.43.jpg

Er is een herdenkingspagina Facebook-pagina gewijd aan de drie slachtoffers die de drie studenten omschrijft als “onze drie winnaars.”

De pagina beschrijving zegt het is “bedoeld om de communicatie te vergemakkelijken en zal hopelijk hun erfenis van dienstbaarheid, een geweldig karakter en vreugde voor het leven uitdragen.”

Deah, Yusor en Razan worden beschreven als mensen die “een voorbeeld zijn in het leven en in de dood.”

De persconferentie afgelopen woensdag

At a news conference on Wednesday, Deah Barakat's family described the slain trio as "gems of their community."

Deah Barakat’s familie beschreven de verslagenen trio als “juweeltjes van hun gemeenschap.”

“Zes weken geleden huilde ik tranen van vreugde bij het huwelijk van mijn broer, vandaag zijn hettranen van ongekende pijn”, vertelde zijn oudere zus Suzanne aan de verslaggevers.

“We zijn nog steeds in een staat van shock en we zullen nooit in staat zijn om deze tragedie te begrijpen,” zei ze.