Denemarken gaat YPG-terrorist vervolgen

Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Joanna Palani, voormalig terrorist die vocht voor YPG en de Koerdische Peshmerga, wordt vervolgd door de Deense autoriteiten. Dat schrijft Hürriyet.

Het paspoort van de 23-jarige Palani is ingenomen. Morgen is haar rechtszaak. In september 2015 werd haar een reisverbod opgelegd. Ze mocht een jaar lang Denemarken niet uit. Desondanks vertrok ze op 6 juni 2016 naar Doha, de hoofdstad van Qatar. Of ze ook naar een ander land heeft gereisd vanuit Qatar is onbekend. Als ze schuldig wordt bevonden, moet ze zes maanden de gevangenis in.

Palani wordt verdedigd door een advocaat met een Turkse achtergrond: Erbil Kaya. Palani zelf is van Iraans-Koerdische afkomst. Haar vader en opa zouden voor de Koerdische Peshmerga hebben gevochten. Ze kwam in 1993 ter wereld in een vluchtelingenkamp in Ramadi, Irak. De familie vluchtte vanwege de Golfoorlog. Vanuit Ramadi vertrok de familie naar Kopenhagen in Denemarken.

Palani studeerde politieke wetenschappen en filosofie aan een universiteit in Kopenhagen. In mei hield Vice News een interview met haar, ze vertelde over haar ervaringen in het gebied. “IS-militairen vermoorden is heel erg makkelijk”, zei ze in dat interview. Verder zei ze dat de soldaten van Assad goed getrainde moordmachines zijn.

Ze vluchtte in 2013 uit Kopenhagen naar het midden-oosten. Daar zou ze een jaar lang hebben gevochten aan de zijde van YPG en de Iraaks-Koerdische Peshmerga.

Nederland besloot Jitse Akse, die ook meevocht met de terroristische YPG, niet te vervolgen. Amnesty International rapporteerde eerder over de oorlogsmisdaden van de terreurbeweging.

  • Loading...