Deze Turkse serie is een hit in Israël

AvatarTurks.nl Redactie

Israëliërs zijn gek op de Turkse tv-serie Istanbullu Gelin.  

Acteur Berkay Hardal, die afgelopen seizoen vertrok uit de serie, blijkt immens populair in het land. Vermoedelijk populairder dan hij is in eigen land. Hardal was in Israël voor een drie-daagse opname voor de Israëlische versie van Big Brother. Ook is hij het gezicht van een Israëlisch merk.

Bij een evenement stonden 5 duizend uitzinnige en hysterische fans voor hem in de rij. Het hotel waarin hij verbleef werd zelfs binnengevallen door sommige fans. Klik op deze link voor de gekte in Israël.

Eerder deze maand raakten tickets voor een evenement in Israël, die bijgewoond zou worden door acteurs van de serie, binnen enkele uren uitverkocht. Özcan Deniz, zanger en hoofdrol in de serie, zal een concert geven bij het evenement dat zal worden gehouden in de Israëlische hoofdstad Tel Aviv.

Organisatoren zouden volgens Jerusalem Post vanwege het daverend succes hun best doen het evenement enkele keren te herhalen. Volgens diezelfde krant zijn Israëliërs gek op de serie. De serie zou op het moment zelfs het meest bekeken item op televisie zijn.

Istanbullu Gelin is te zien op het kanaal Viva en wordt uitgezonden met Hebreeuwse ondertiteling. Op social media zijn talloze fanaccounts van de serie.

Ook in Turkije is de serie een hit. Het is ondanks de enorme concurrentie op de Turkse televisie al jaren een van de populairste programma’s. De serie werd zelfs genomineerd voor een internationale Emmy award.

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over Süreyya, die verliefd wordt op Faruk en trouwt met hem. Zelf komt ze uit Istanbul en gaat na de bruiloft wonen in Bursa bij de familie van Faruk, die eigenaar is van een groot busbedrijf. Het gaat over de problemen die de familie krijgt en hoe ze die weer oplossen.