Drie moslimstudenten doodgeschoten

In de Amerikaanse staat North Carolina zijn drie Islamitische studenten doodgeschoten door een Amerikaan. De dader heeft zichzelf aangegeven bij de politie en is inmiddels in staat van beschuldiging gesteld.
Redactie

De schietpartij vond gisteravond plaats op de studentencampus bij de Universiteit van North Carolina (UNC). De 46-jarige dader, Craig Stephen Hicks, heeft de drie studenten van 19, 21 en 23 jaar door het hoofd geschoten, wat wijst in de richting van een executie.

Naar verluidt vormden de 23-jarige student Deah Shaddy Barakat en de 21-jarige studente Yusor Mohammad een echtpaar. De 19-jarige studente Razan zou het zusje van Yusor zijn.

Over de motieven van de Amerikaan is nog niets duidelijk. Speculaties hierover op social media zijn echter in volle gang. Zo zou de dader een atheïst zijn en zijn de drie studenten vanwege hun geloofsovertuiging koelbloedig gedood.

Op social media wordt echter niet alleen gespeculeerd over de motieven van de dader. Velen vragen zich af waarom de mainstream media niet of pas heel laat berichten over dit nieuws. Zij verwijten de gerenommeerde media ervan de dood van deze drie moslims te bagatelliseren.