Duitsland erkent Armeense kwestie als genocide: Turkije woedend

Door | Buitenland

De regering heeft de plaatsvervangende ambassadeur in Duitsland teruggeroepen. “De banden tussen de landen zijn ernstig beschadigd,” zegt woordvoerder en vice-premier Numan Kurtulmus tegen de media.

Premier Binali Yildirim vindt dat ‘de racistische Armeense lobby’ het Duitse parlement op het verkeerde been heeft gezet. “De manier om de zwarte bladzijden uit je eigen geschiedenis af te sluiten is niet door de historie van andere landen te bezoedelen met onverantwoordelijke en ongegronde parlementaire besluiten” was de reactie van de Turkse minister van buitenlandse zaken.

Turkije, en één Duits parlementslid, vinden het niet een taak voor de politiek om te beslissen over een historishe gebeurtenis. Turkije pleit er langer voor dat historici de zaak moeten bekijken. Verder hekelt Turkije dat er voortdurend sprake is van een ‘eenzijdige erkenning’ van de oorlogsslachtoffers, terwijl er miljoenen Turken uit de Balkan, Caucasus en uit Arabische landen zijn gedeporteerd na de val van het Ottomaanse Rijk. Veel van hen kwamen nooit aan in Anatolië.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...