Erdogan: Integreren, niet assimileren

Door | Buitenland

Erdogan is momenteel op bezoek in Duitsland. Maandag spreekt hij met bondskanselier Angela Merkel.

Zondag sprak hij tot een gehoor van rond de tienduizend Duitse Turken in Düsseldorf. Hij zei zich zorgen te maken over het in zijn ogen toenemende racisme in Duitsland en de toenemende angst voor de islam en riep zowel de Turkse als de autochtone Duitsers op elkaar te respecteren, meldde het Duitse persbureau DAPD.

“Islamfobie is een misdaad tegen de menselijkheid, net zo als racisme”, zei Erdogan. Ook assimilatie is een misdaad tegen de menselijkheid, betoogde de Turkse premier, daarmee min of meer herhalend wat hij drie jaar geleden tot verbijstering van veel Duitse politici ook al zei. Zijn woorden werden destijds gezien als uiterst negatief van invloed op de beoogde integratie. In Duitsland wonen 2,5 miljoen mensen van Turkse afkomst.

“Jullie moeten natuurlijk wel integreren. Maar ik zeg nee tegen assimilatie”, hield Erdogan zijn gehoor voor. “Niemand mag van zijn eigen cultuur worden losgepeuterd en met geweld iets anders opgedrongen krijgen. Democratie betekent namelijk ook dat je verschillen als een verrijking moet zien.”

Novum

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...