Erdoğan op Duitse verkiezingsposters

Turks.nl Redactie
Total
454
Shares

Op 24 september zijn de parlementsverkiezingen in Duitsland.

De posters van politieke partijen zijn dan ook inmiddels te zien op de Duitse straten. Eén partij wist op te vallen met een wel heel erg opmerkelijke poster.

De Duitse Democratische Alliantie (AD-D), die bekend staat als een migrantenpartij van Turkse Duitsers, gebruikte Erdoğan op hun verkiezingsposters.

‘Wees met degenen die de vrienden van Turkije zijn’, valt te lezen op de poster. Daarmee wordt gerefereerd aan een eerdere uitspraak van de Turkse president.

“Steun geen partijen die vijandigheid jegens Turkije koesteren”, adviseerde Erdoğan aan Turkse Duitsers vorige maand.

De poster is vooral te zien in overwegend Turkse buurten. Er leven zo’n 3 miljoen Turken in Duitsland, waarvan 1 miljoen de Duitse nationaliteit hebben.

Eerder gaf een andere migrantenpartij, BiG, aan de verkiezingen te boycotten vanwege de vijandelijke houding van de Duitse politiek jegens Turkije.

Verboden in Nederland

Een levensgrote poster van de Turkse president was ook te zien in Rotterdam in maart 2017, net na de Tweede Kamer-verkiezingen.

De gemeente greep snel in en verwijderde de posters, omdat het ‘de openbare orde zou verstoren’. Welke signalen daarvoor aanwezig waren, is nooit bekend geworden.

  • Loading...