Erdoğan: Wij zijn verantwoordelijk voor veiligheid van Turkse joden

“Joden in Turkije zijn onze burgers. Wij zijn verantwoordelijk voor hun veiligheid”. Dat zei de Turkse premier Erdogan in een interview met Daily Sabah.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Sinds het begin van de Israëlische aanvallen in Gaza zijn door heel Turkije tientallen demonstraties georganiseerd. Dat zorgde voor vraagtekens betreft de veiligheid van joden die in Turkije wonen. “Ik heb de leiders van de joodse bewegingen in het land verzocht om een stevige houding aan te nemen tegen de Israëlische regering. Maar al doen ze dat niet, zullen wij het nooit toestaan dat de joden in Turkije gekwetst worden” vertelt de premier. 

Verenigde Naties & EU
Erdogan bekritiseerde de houding van de VN en de EU: “De Verenigde Naties zwijgt over de barbaarse afslachting van de inwoners van Gaza door Israël”. Ook hekelt hij degenen die zijn opmerkingen over de Israëlische agressie aannemen als ‘anti-semitisme’. “Ik was mogelijk de eerste premier die anti-semintisme zag als misdaad tegen de menselijkheid. Ik vroeg de EU-landen om islamofobie evenals te zien als misdaad tegen de menselijkheid. Maar dat werd genegeerd.” aldus Erdogan.