Furkan (14) pleegt zelfmoord vanwege online game

Turks.nl Redactie

De 14-jarige Turks-Duitse Furkan Şen pleegde zelfmoord. Naar zijn dood is een onderzoek ingesteld. Vermoedelijk heeft het te maken met een game.

Via het computerspel Blue Whale zouden zijn persoonlijke gegevens gehackt zijn en zou hij gechanteerd zijn. Als laatst moest hij zelfmoord plegen van de chanteerder, wat hij dan ook deed.

Furkan is afkomstig uit Afyonkarahisar en leeft in de Duitse stad Gaggenau. De politie trof hem thuis dood aan. Hij had zichzelf opgehangen in zijn kledingskast.

Voordat hij zelfmoord pleegde zou hij de game Blue Whale hebben gespeeld en ‘hebben gedaan wat moest’.

Na de autopsie zal zijn lichaam overgevlogen worden naar de stad Sandıklı in Afyon, Turkije.

Zijn vader Mikal Şen zegt: ”Ik heb 3 dochters en een zoon. In de avond waren mijn zoon en ik nog aan het grappen. Hij ging naar zijn kamer om te slapen.

Toen mijn middelste dochter ‘s ochtends thuis kwam van werk, ging ze langs de kamer van haar broertje. Toen ze haar broertje in die toestand zag, maakte ze ons wakker. We raakten in shock.

Mijn zoon was iemand zonder problemen, een lieverd. Hij deed nog geen vlieg kwaad en was ook erg geliefd in zijn omgeving en op school.

Mijn echtgenote is ziek, ik ben ook ziek. God test ons met het verliezen van ons kind. We kunnen niets anders doen dan bidden.”

Tot slot waarschuwde de vader andere ouders om erop te letten dat hun kinderen het spel niet spelen.

Blue Whale

Het spel Blue Whale is een levensgevaarlijk spel. Het duurt 50 dagen en heeft 50 challenges. Spelers die de opdrachten niet kunnen voldoen wordt de opdracht gegeven dood te gaan. Anders is zelfmoord plegen de laatste opdracht die voldaan moet worden.

Er circuleren lijsten op internet met de 50 opdrachten (challenges) op een rij. Daar staan simpele dingen in als: sta op om tien voor half vier ’s nachts, kijk horrofilms enz, maar ook: zet krassen in je arm, zoek contact met andere ‘whales’, of snijd een walvis in je huid. Het heeft alle trekken van een gevaarlijke manipulatie door zwaar gestoorde mensen die misbruik maken van kwetsbare tieners.

In Duitsland, de VS, Frankrijk en Engeland wordt gewaarschuwd om kinderen het spel niet te laten spelen.

Vermoedelijk is de zelfmoord van zo’n 130 jongeren te wijten aan het spel.

  • Loading...