Goed nieuws van zwaargewonde Turks-Nederlandse jongen

AvatarTurks.nl Redactie

De jongste zoon van het Turks-Nederlands gezin dat afgelopen zondag een ernstig verkeersongeluk maakte in Servië, is buiten levensgevaar. Dat laat een woordvoerder van de familie weten aan het Eindhovens Dagblad.

Bij dat ongeluk kwam de moeder van het gezin om en raakte de jongste zoon zwaargewond. Het Turks-Nederlandse gezin moet nog zeker tot woensdag in Servië blijven om papierwerk af te handelen.

Het gaat wel beter met de jongste zoon, die nog altijd op de IC ligt. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. De moeder is inmiddels in Turkije begraven.

De schoonbroer van de overleden moeder, tevens woordvoerder van de familie, laat weten dat de Turks-Nederlandse vrouw snel kon worden begraven in Turkije dankzij de medewerking van de consulaten van Nederland en Turkije.

”We krijgen veel reacties uit Nederland, daarvoor willen we ook iedereen bedanken. Dat is een echte steun. Maar we horen ook verhalen die niet kloppen”, aldus de schoonbroer.

Begrafenis

De dochter die de auto bestuurde kon niet bij de begrafenis zijn. Zij heeft eerst 48 uur vastgezeten, maar mocht daarna het land niet verlaten.

”Dat zijn de regels die we moeten volgen; ze verwerkt dat goed”, aldus het familielid. De vader van het gezin kon met verwondingen aan zijn sleutelbeen, wel mee naar Turkije, met de andere dochter en andere familieleden.

”Al zijn ze natuurlijk wel in shock over de dood van de moeder. Dat is echt een klap voor ze. Maar we kunnen van geluk spreken dat de andere familieleden ongedeerd zijn”, gaat het familielid verder.

De zus van de jongen bleef bij hem in het ziekenhuis in Belgrado. Daar kreeg ze steun van familieleden. ”Het gaat steeds beter met de jongste. Hij is kunstmatig in coma gehouden. Zijn hoofdwonden herstellen goed en hij reageert weer op familieleden die met hem praten”, zegt de schoonbroer.

Hoe gebeurde het ongeluk?

Het ongeluk gebeurde op de terugreis uit Turkije, even voorbij Belgrado. ”Ze hadden net gerust en waren van chauffeur gewisseld. Er was dus geen sprake van vermoeidheid. Ook reed ze niet te hard.” De dochter die reed, moest uitwijken omdat een vrachtwagen plotseling ging inhalen.

De auto raakte daardoor onbestuurbaar en ze is tegen de linkervangrail gereden en over de kop geslagen. In totaal waren volgens het familielid drie andere auto’s betrokken bij het ongeluk. Een van de inzittenden raakte lichtgewond.