Grote demonstratie tegen moskee Ground Zero

Door | Buitenland

Volgens de organisatie zullen brandweerlieden, familieleden van de slachtoffers van de terroristische aanval en buurtbewoners aan de demonstratie deelnemen.

De demonstratie zal om 11.00 uur lokale tijd (17.00 in Nederland) plaatshebben. De organiserende groep, de ‘Coalition to Honor Ground Zero’ wil tegelijkertijd demonstreren tegen alle ‘jihad of shariamoskeeën’ in Amerika.

Controverse
De bouw van een moskee in een gebouw op twee blokken afstand van Ground Zero zorgt voor veel controverse. 68 procent van de Amerikanen is tegen de bouw van een moskee op deze plek.

De Amerikaanse president Barack Obama sprak zich er juist voor uit, maar vond het niet verstandig. Zelfs Miss Amerika Rima Fakih – zelf een praktiserend moslim – heeft een mening over de moskee. Ze vindt dat deze beter op een andere plek kan worden gebouwd.

Wilders
Op 11 september, precies negen jaar na de terroristische aanval, zal ook een grote demonstratie tegen de moskee worden gehouden.

PVV-leider Geert Wilders heeft aangekondigd te gaan spreken, wat leidde tot zorgen van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en Oren Segal, een van de meest prominente tegenstanders van de moskee, meldt Elsevier.

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...