Grote Turkse demonstraties op komst in Europa

Door | Buitenland

Op 24 september vinden de Duitse parlementsverkiezingen plaats. Hoofdonderwerpen zijn Turkije en de Turks-Duitse gemeenschap.

Ondanks dat de Turkse Duitsers de hoofdrol krijgen in de verkiezingspropaganda, hebben zij zelf geen deugdelijke vertegenwoordiging. Er zijn zo’n 3,5 miljoen Turken in Duitsland. Daarmee zijn de Turken in Duitsland, net als in Nederland, de grootste groep van buitenlandse afkomst. Van die 3,5 miljoen mogen er echter maar 1 miljoen stemmen, omdat de rest geen Duitse nationaliteit heeft.

De BIG-partij, die bekend staat als de migrantenpartij, heeft verklaard de verkiezingen te boycotten vanwege het anti-Turkije-sentiment in de politiek.

Daarbovenop riep de Turkse president Erdoğan de Turken in het land op niet op ‘de vijanden van Turkije’ te stemmen.

De Duitse tak van UETD, onofficiële tak van de AK Partij in Europa, liet ook van zich horen. ”Er zal in het kader van de democratische begrippen worden geprotesteerd tegen partijen die terreurgroepen steunen”, liet voorzitter Zafer Sırakaya weten.

”De terreurbeweging PKK wordt niet genoeg bestreden, FETÖ, die 250 mensen doodde, wordt gezien als het licht van de democratie. De partijen die deze houding hebben, kunnen onze protesten binnen de kaders van de democratie, verwachten”, ging de voorzitter verder.

”Turkse Europeanen kennen alle soorten van terreur. Zij maken geen onderscheid tussen een goede of slechte terrorist. Zij zien terroristen als vijanden van de mensheid. In deze zin zullen wij de partijen die terreurbewegingen verfraaien beantwoorden bij de stembus. Enkel partijen die niet anti-Turkije zijn, zullen gesteund worden”, sloot hij af.

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...