Halal sexshop opent deuren in Mekka

Binnenkort opent een halal sexshop haar deuren in Mekka. De stad waar men het minst mogelijk zou achten.
Turks.nl Redactie

Initiatiefnemer Abdelaziz Aouragh werkt al een jaar aan zijn winkel. Hij zegt tegen AFP dat hij goedkeuring heeft van islamitische geleerden. Het zou voor een verbetering zorgen in de relatie tussen getrouwde partners, vinden zij.

Er komen zo’n 18 ‘halal’ sextoys in zijn wnkel. De eigenaar begon al eerder een halal-sekszaak in Nederland. Toen het werd gelanceerd trok zijn online shop trok 70.000 bezoekers in slechts vier dagen. Ook een Turk zag er geld in: Een man in Turkije begon in 2013 een moslimvriendelijke sex-webshop.

De winkel in Mekka krijgt enkel producten die zijn goedgekeurd door de Islam. “Als je een vrouw bent, moet je niet komen voor een vibrator. Dat mag niet volgens de Islam”, vindt de eigenaar. “Onze producten bestaan uit items die voor meer sensualiteit zorgt en de seksuele relatie tussen koppels verbetert”. aldus Aouragh.

Alhoewel Saudi Arabië bekend staat om het beleven van een strikte vorm van de Islam, was het Profeet Mohammed die het belangrijk vond dat er een gezonde seksuele relatie is tussen man en vrouw. Ook zouden er seksshops zijn in Istanbul tijdens de Islamitisch-Ottomaanse tijdperk. Zij stonden bekend als de ‘zıbıkçılar’ in de Grand Bazaar.

  • Loading...