‘Heldin’ Tuğçe Albayrak overleden

Door | Buitenland

De studente Tuğçe was samen met haar vrienden naar een restaurant in Offenbach gegaan. Terwijl ze aan het eten waren, kregen ze uit de toiletten die zich een verdieping lager bevond hulpkreten te horen.

Tuğçe aarzelde geen moment en rende daarop naar de toiletten om hulp te bieden. De meisjes werden lastiggevallen door de brutale jongens. Bij het zien van het tafereel nam Tuğçe, vrijmoedig als ze was, de meisjes in bescherming en zorgde ervoor dat de drie lastpakken het restaurant werden uitgezet.

Toen Tuğçe en haar vrienden enige tijd later het restaurant verlieten zagen ze dat ze werden opgewacht door de drie lastpakken. Zij begonnen Tuğçe te beledigen waarop een hevige discussie ontstond. Tuğçe werd daarbij aangevallen en kreeg hevige slagen op het hoofd waarna ze zwaargewond op de grond viel. Voordat ze werd opgenomen in het ziekenhuis werd ze ter plaatse door de hulpdiensten 20 minutenlang gereanimeerd. Haar hersenen zouden ernstig beschadigd zijn waardoor ze in een diepe coma lag.

De daders werden aangehouden, zij waren geen onbekenden van de politie. Van de twee Duitse meisjes ontbreekt nog ieder spoor. De familie heeft hen opgeroepen aangifte te doen.

Overleden
Tuğçe is eergisteren hersendood verklaard door artsen. Vandaag zal ze worden losgekoppeld van alle medische apparatuur die haar nog in leven houdt.

Turks.nl / Kübra Eren

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...