Identiteit overlevende Ruben bevestigd

(Novum) – De identiteit van het jongetje dat de vliegramp woensdag in Libië als enige overleefde is vast komen te staan.
Turks.nl Redactie

Zoals al werd vermoed gaat het om de 9-jarige Ruben uit Tilburg. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Een medewerkster van de Nederlandse ambassade in Tripoli heeft de jongen donderdagochtend gesproken. In het gesprek vertelde hij wie hij is. Hij maakt het volgens het ministerie naar omstandigheden redelijk.

Een oom en een tante van de jongen zijn even voor 10.00 uur met een regeringsvliegtuig geland in Tripoli. Ze worden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht voor een hereniging met Ruben. Zodra zijn gezondheid het toelaat wordt hij naar Nederland gebracht.

Direct na de crash werd woensdagochtend duidelijk dat er een overlevende was en dat dat een Nederlands kind zou zijn. Informatie over andere Nederlanders aan boord was er toen nog niet.

Naarmate bekend werd dat er tientallen Nederlanders aan boord waren, druppelde ook de informatie binnen over de jongen, die inmiddels in Engelstalige media de ‘miracle boy’ is gedoopt. De berichtgeving over zijn leeftijd en geslacht wisselde bijna om het uur. Er werd gemiddeld aangenomen dat het een jongen van tussen de 8 en 10 jaar was.

Ook nadat er al vrij snel beelden van de jongen vanuit een Libisch ziekenhuis naar buiten kwamen, bleef het nog lang onzeker wie hij was. De jongen zou tegen een arts ‘Holland, Holland’ hebben gezegd en later iets hebben gemompeld dat op Ruben leek.

In het Brabants Dagblad kwam zijn oma aan het woord. Zij was weliswaar ook nog niet zeker dat het om haar kleinkind ging, maar vertelde wel dat hij met zijn vader (40) en moeder (41) en broer (11) in Zuid-Afrika op safari was geweest. Ze vierden daar het koperen huwelijk van de ouders.

Het nieuws is ook hard aangekomen bij de Tilburgse percussieband Caramba, waar de moeder in speelde. De website van de groep is tijdelijk niet bereikbaar.