Israël erkent mogelijk grenzen 1967

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is bereid te onderhandelen over de grenzen van een eventuele Palestijnse staat.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dat meldt nrc.nl

Die grenzen zouden gebaseerd zijn op die van Israël in 1967 van voor de Zesdaagse Oorlog. Netanyahu zou door middel van het ruilen van land wel proberen de Israëlische nederzettingen op de Westbank te behouden, meldt een Israëlisch televisiestation. Volgens persbureau AP wil een hoge Israëlische regeringsfunctionaris het bericht niet ontkennen, omdat er op dit moment nog onderhandeld zou worden tussen de Israëliërs en de Palestijnen.

Als de Netanyahu inderdaad bereid is om te onderhandelen met de Palestijnse Autoriteit over een nieuwe staat met de grenzen uit 1967 zou dat een gigantische ommezwaai zijn van de Israëlische premier. In mei sprak hij zich hiertegen nog stellig uit tegenover het Amerikaanse Congres. Volgens Netanyahu zouden de grenzen van Israël niet teruggeschoven worden naar “onverdedigbare grenzen van 1967″, omdat ook veel nederzettingen op de Westbank op Palestijns gebied terecht zouden komen. 

  • Loading...