Joran aangeklaagd voor moord en beroving

Joran van der Sloot is in Peru aangeklaagd voor moord en beroving. Dat bepaalde een lokale rechter vrijdagochtend lokale tijd.
Turks.nl Redactie

Van der Sloot zou de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores hebben omgebracht en zit vast in het Zuid-Amerikaanse land. Hij is overgebracht naar een gevangenis waar hij zijn berechting afwacht.

Dat Van der Sloot is aangeklaagd voor moord en niet voor doodslag, betekent dat hij een hogere straf kan krijgen. Als Van der Sloot de moord op Flores had gepland om haar geld af te pakken, kan hij 35 jaar cel of zelfs levenslang krijgen. Als het in een opwelling gebeurde, krijgt hij mogelijk zes tot twintig jaar cel.

Van der Sloot heeft een bekentenis afgelegd, maar zijn advocaat wil dat die ongeldig wordt verklaard omdat hij op dat moment geen advocaat had. Joran verklaarde Flores te hebben geslagen en gewurgd omdat ze op zijn laptop iets over Natalee Holloway had gelezen.

Voor de verdwijning van de Amerikaanse Holloway, die precies vijf jaar eerder op Aruba met Van der Sloot voor het laatst is gezien, geldt de Nederlander nog altijd als verdachte. Hij heeft daarvoor meerdere keren vastgezeten, maar het lichaam van Holloway is nooit gevonden.

Novum/AP