Joran van der Sloot aangehouden in Chili

Joran van der Sloot is opgepakt. Dat heeft de Chileense politie bekendgemaakt.
Turks.nl Redactie

Van der Sloot zit nu vast in Santiago, de hoofdstad van Chili.

De Chileense politie hield de Nederlander aan toen hij in een taxi zat, melden media in Peru. Hij zou onderweg naar Viña del Mar, de derde stad van Chili. Op ieder moment zou een persconferentie gaan plaatsvinden over de arrestatie.

Van der Sloot is de hoofdverdachte van de moord op de 21-jarige dochter van een zakenman en autocoureur in de Peruaanse hoofdstad Lima. Het meisje, Stephany Tatiana Flores Ramirez, zou vermoedelijk zondag om het leven zijn gebracht in een door Van der Sloot gehuurde hotelkamer. Precies vijf jaar eerder, op 30 mei 2005, verdween de 18-jarige Natalee Holloway op Aruba. Ook in die zaak is Van der Sloot verdachte.

Een taxichauffeur heeft tegen het Peruaanse radiostation RPP Noticias gezegd dat Van der Sloot hem omgerekend ongeveer vijfhonderd euro heeft betaald om hem Peru uit te krijgen. Van der Sloot zou zondag rond het middaguur met een taxi vanuit de Peruaanse plaats Nazca zijn vertrokken richting Chili. Maandag zou hij rond 16.00 uur zijn aangekomen in de Chileense stad Arica.

De Telegraaf meldde donderdag dat Van der Sloot dinsdag in een telefoongesprek met een Nederlandse pokervriend zou hebben gezegd dat hij de moord in Peru heeft gepleegd. Aanleiding zou de ‘ziekelijke behoefte’ aan media-aandacht van Van der Sloot zijn geweest.

Novum/AP