Kinderen in Kosovo hebben jouw hulp nodig

‘Help Handikos’ is een project opgezet ter ondersteuning van de gehandicaptenkliniek Handikos in Kosovo.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Al geruime tijd heeft de kliniek behoefte aan een rolstoelbus. Diverse organisaties werken samen om dit doel te realiseren, waaronder Child Chance Foundation en Together Today.  Elke organisatie richt zich op potentiële sponsoren en donateurs. Ter bekostiging van een tweedehands rolstoelbus, inclusief een grondige carcheck vóór vertrek streeft men naar het ophalen van € 10.000,-.

Waarom een rolstoelbus?
Zonder rolstoelbus kunnen gehandicapte kinderen niet vervoerd worden van en naar de kliniek. Omdat ouders vaak geen vervoer hebben blijven deze kinderen thuis. Dat is zonde, want Handikos is de enige mogelijkheid voor dagbesteding. Vanwege het gehandicaptentaboe in Kosovo komen deze kinderen nauwelijks buiten. Het wegvallen van vervoer is daarom een enorme tegenvaller.

Hoe heeft de kliniek het al die tijd zonder bus gedaan?
Meestal blijven kinderen gewoon thuis en worden (zo nu en dan) bezocht door een medewerker van Handikos. Ouders met een auto vinden het vaak zwaar om hun kind elke dag opnieuw te vervoeren.  Dat kost veel mankracht en is niet praktisch, daarom haken veel gezinnen af.

Hoe komt de rolstoelbus in Kosovo?
Op 11 oktober 2014 zal een groep vrijwilligers de bus persoonlijk naar Kosovo rijden. Wie dat zijn is nog niet bekend. Wees vrij om jezelf aan te melden!

Help mee en maak het mogelijk dat kinderen met een beperking weer dagbesteding hebben! Like de facebookpagina van Help Handikos en bovenal ‘zegt het voort’.

Help mee en steun de kinderen in Kosovo, doneer op:

NL22INGB0008064689 t.n.v. Stichting Together Today
NL65INGB0005068555 t.n.v. Stichting Child Chance Foundation

  • Loading...