Kritiek moslimvrouwen op ‘Topless Jihad Day’ van Femen

Moslimvrouwen zijn begonnen met een campagne om hun stem te laten horen tegen de ‘sextremistische’ Femen: ‘Nudity does not liberate me, and I do not need saving’.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Aanleiding was een protest genaamd ‘Topless Jihad Day’ van Femen op 4 april. Leden van Femen gingen halfnaakt protesteren bij moskeeën tegen de Islam om de Arabische feminist Amina Tyler te ‘steunen’.

Amina was in Tunesië gearresteerd omdat ze naaktfotos van haarzelf op internet verspreidde met de tekst ‘Fuck Your Morals’ over haar borsten.

De organisatoren van de ‘Muslim Women Against Femen’ vragen moslimvrouwen wereldwijd om foto’s te maken van zichzelf, met teksten dat het hun eigen vrije keus is om moslima te zijn en een hoofddoek te dragen. En dat zij halfnaakte Femen-leden niet nodig hebben om op te komen voor hun rechten. Zij vinden dat Femen onmogelijk mag spreken namens moslima’s, en mag bepalen wat zij wel of niet mogen dragen. Vooral niet door naakte anti-Islamitische protesten.

Teksten als “Nudity does not liberate me, and I do not need saving” of “I don’t need to show my breast for telling the world that I am a free woman” werden geplaatst op social media. De actie van de moslima’s is live te volgen op twitter met de hashtag #muslimahpride en in een facebook-groep.

Meer foto’s op onze facebook-pagina.

Meer foto’s op onze facebook-pagina.

© Turks.nl