Levenslange schorsing voor man die met Turkse vlag zwaaide

Turks.nl Redactie

Een fan van Huddersfield Town is levenslang geschorst van het voetbalstadion van de club, omdat hij met een Turkse vlag zwaaide. Dat meldt Posta.

De fan gebruikte de vlag om de tegenstanders, Leeds United, te provoceren. In 2000 werden 2 fans van Leeds United vermoord in Istanbul door de harde kern van Galatasaray.

De Engelse fans waren in Istanbul voor de halve finale van de UEFA cup tegen Galatasaray.

Een van de daders moest enkele jaren de gevangenis in. Hij was enkel medeplichtig. Aan Turks.nl vertelt hij: “Wij waren rond aan het hangen. Op een gegeven moment kwamen omstanders naar ons toe voor hulp. De Engelsen zouden de vrouwen en de winkeliers lastig vallen. Hierop vertrokken we met een groep naar de Engelsen toe. Bij de vechtpartij werden grote messen getrokken, waarop uiteindelijk twee Engelse fans stierven.”

Deze moorden liggen nog altijd heel erg gevoelig bij de Leeds United fans, en daar wordt gebruik van gemaakt door aartsvijanden. Hooligans provoceren Leeds United door met Turkse- of Galatasaray vlaggen te zwaaien.

Verklaring Huddersfield Town

De verklaring vanuit Huddersfield Town luidt: “Wij hebben dit voorgeval met uiterste ernst behandeld. De persoon die dit deed is geen vertegenwoordiger van de club, noch een fan van de club. Deze man zal nooit meer in ons stadium binnenkomen.

  • Loading...