Minder: De dating app voor moslims

Door | Buitenland

Het is vergelijkbaar met Tinder maar de doelgroep van de dating-app zijn moslims, vandaar ook de ‘M’ in plaats van de ‘T’.

De website van Minder staat al iets meer dan een week online en nu al hebben duizenden Amerikaanse moslims aangegeven de app te willen. Er zijn echter een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om gebruik te kunnen maken van Minder;

  • Je moet moslim zijn.
  • Je moet in Amerika wonen
  • Je moet willen trouwe
  • Je moet opgeleid zijn en een baan hebben

De brein achter de dating-app, Haroon Mokhtarzada, vertelt aan The Daily Beast dat de app bedoeld is voor westerse Moslims. ‘Een partner vinden voor de westerse moslim is een enorm probleem. Deze app maakt het makkelijker om iemand te vinden uit je eigen cultuur op hetzelfde niveau’.

Minder is niet de enige aangekondigde datings-app voor moslims. Zo is er een datingsite, ‘Ishqr’ waarbij moslims elkaar eerst op persoonlijkheid selecteren en pas vervolgens elkaars foto’s kunnen zien. Naast ‘Ishqr’ zijn er nog twee datings-apps die naar verwachting dit jaar te downloaden zijn in de Appstore. ‘Crescent’, die zijn aankondiging via Instagram heeft gedaan en ‘Salaam Swipe’.

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...