Minstens 60 doden bij aanslagen Parijs

Door | Buitenland

Hoeveel gewonden er zijn is nog onbekend, meldt nos.nl. Er zouden minstens drie schietpartijen en twee explosies zijn geweest. Het stadsbestuur heeft de bevolking opgeroepen om binnen te blijven.

Bij één geval opende een man met een kalasjnikov het vuur op bezoekers van een restaurant. De situatie is nog onduidelijk omdat er op meerdere plaatsen aanslagen zijn gepleegd.

Ook is er een gijzeling van de bezoekers van Le Bataclan, een beroemde concertzaal in Parijs. Dat gebeurde tijdens het optreden van een Amerikaanse rockband. Getuigen zagen twee gewapende mannen naar binnengaan. Ze zouden ‘Allah is groot’ hebben geroepen.

De meeste doden zijn gevallen bij Le Bataclan, meldt AP. Minstens 35 mensen zijn daar omgekomen. Een deel kon ontsnappen, maar zo’n honderd bezoekers worden nog gegijzeld.

Vlakbij het voetbalsatdion Stade de France zijn twee explosies gehoord bij een brasserie. Er zou sprake zijn van zelfmoordaanslagen. Daar zijn minsten drie doden en tien gewonden gevallen. In het stadion werd de oefenwedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland gespeeld. Het stadion is afgegrendeld van de buitenwereld.

De Franse president Hollande heeft een noodtoestand afgekondigd in heel Frankrijk. Ook zijn alle grenen dicht.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...