Moslims hekelen verbod op sluiers

Door | Buitenland


Carla Amina Baghajati, een woordvoerster van de Islamitische Religieuze Autoriteit in Oostenrijk, noemde dergelijke verboden contraproductief. Volgens haar wekt het de indruk dat er ‘iets gevaarlijks’ is aan moslims en dat vrouwen niet worden gerespecteerd.

Volgens Baghajati waren de deelnemers aan de conferentie het erover eens dat het dragen van gezichtsbedekkende sluiers volgens de islam niet verplicht is. Bovendien zeiden ze dat een discussie binnen de moslimgemeenschap heeft bijgedragen aan het tot een minimum beperken van het aantal vrouwen dat dergelijke sluiers draagt.

Famile Fatma Arslan, een Nederlandse advocate en deelnemer aan de conferentie, waarschuwde dat het verbod, als het wordt goedgekeurd, mogelijk averechts kan uitpakken. “Door een verbod in te stellen ben je niet preventief bezig, maar juist regressief”, aldus Arslan. “Als je kinderen opvoedt en je zegt ‘Dit is iets wat je niet mag doen’, dan doet mijn kind, of mijn kinderen of neefjes het juist.” De advocate meent dan ook dat de focus meer moet leggen op scholing en het assertiever maken van moslimvrouwen.

In Frankrijk en België zijn wetten in voorbereiding die een gezichtsbedekkende sluier moeten verbieden. Ook parlementariërs in andere Europese landen zijn bezig met de kwestie.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...