Turks.nl

Nederlandse journalist neergeschoten in Bangkok

thumb_foto873440

Een Nederlandse journalist is in zijn schouder geschoten tijdens een hardhandig optreden van het Thaise leger in Bangkok.

 

Het gaat om Michel Maas, die ter plekke verslag deed voor Radio 1. Op de radio zei hij dat het goed met hem gaat. Voordat hij werd neergeschoten zei hij nog buiten schootsafstand te zijn.

Aan het eind van het gesprek viel hij weg en was gestommel te horen. Later lichtte hij toe dat de militairen er op dat moment aankwamen en dat hij het net als iedereen om hem heen op een lopen zette.

Terwijl hij wegrende werd hij door een kogel van het leger geraakt. Met een bromfiets werd hij geëvacueerd. Uit röntgenfoto’s bleek later dat de kogel tegen zijn ribbenkast zit en geen kwaad kan aanrichten.

Het Thaise leger is woensdagochtend in het centrum van Bangkok met gepantserde voortuigen een kamp van de roodhemden binnengestormd. De voertuigen reden door barricades van banden en bamboe heen.

De troepen nemen het gebied in dat al weken door de roodhemden wordt bezet. In het gebied waren op dat moment naar schatting drieduizend demonstranten. Zij eisen het aftreden van premier Abhisit Vejjajiva, ontbinding van het parlement en verkiezingen.

Bij de actie van het leger zijn zeker twee demonstranten omgekomen. Een Italiaanse fotograaf kreeg een kogel in zijn borst en kwam vermoedelijk ook om. Naast Maas raakte een 53-jarige Amerikaanse documentairemaker gewond. Hij werd geraakt in zijn been.

Novum

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl