Neo-Nazi’s vallen Turkse bakker aan, politie doet niks

Turks.nl Redactie

In Chemnitz, Duitsland, hebben Neo-Nazi’s een Turkse bakker van de Turks-Duitse Yavuz Kaya aangevallen. Op beelden daarvan lijkt de politie er niets aan te doen.

Op de ramen en muren werden racistische Neo-Nazi hakenkruizen en teksten gespoten als ‘Sieg Heil’. De daders zijn gefilmd door beveiligingscamera’s, maar vooralsnog is hun identiteit niet vastgesteld.

Het gaat in totaal om drie aanvallers. Beelden van de aanval zijn uitgelekt naar de media. In de beelden is te zien dat een politieauto arriveert, praat met de Neo-Nazi’s en vervolgens weer vertrekt zonder iets te registreren.

De politie ontkent dat echter. Volgens hen arriveerden ze vóór de aanval, omdat de Neo-Nazi’s bierflessen in hun handen zouden hebben en omstanders lastig zouden hebben gevallen.

Neo-Nazisme

In Duitsland werden tussen 2000 en 2006 acht mensen van Turkse komaf vermoord door Neo-Nazi’s. Deze moorden staan bekend als de ‘Döner-moorden’.

In 1993 kwam een Turks gezin van vijf personen in Solingen, Duitsland, om bij een brand, die was aangestoken door Neo-Nazi’s.

  • Loading...