Netanyahu: Israël biedt Turkije geen excuses aan

Door | Buitenland

Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vandaag tegen zijn kabinet gezegd, meldt persbureau AP. Wel betuigde hij zijn spijt voor de negen Turkse doden en sprak hij de hoop uit dat de verstoorde relatie met Turkije hersteld kan worden.

‘Geen excuses voor zelfverdediging’
Het was de eerste publiekelijke reactie van Netanyahu nadat Turkije vrijdag de Israëlische ambassadeur maande het land te verlaten vanwege het incident. Turkije eist excuses van Israël en dat het land de blokkade van Gaza opheft. Volgens Netanyahu hoeft Israël geen excuses hoeft aan te bieden “voor de verdediging van onze burgers, kinderen en gemeenschappen”.

Gisteren werd bekend dat de Turkse marine vanwege de diplomatieke rel zijn aanwezigheid in het oosten van de Middellandse Zee, in de buurt van de kust van Gaza, “significant” zal gaan opvoeren. Volgens Turkse functionarissen zal “het oosten van de Middellandse Zee niet langer een plek zijn waar de Israëlische marine hun pesterijen richting civiele schepen vrijelijk zal kunnen uitvoeren”. Ook schortte Turkije al alle militaire akkoorden met Israël op en moeten naast de ambassadeur ook alle Israëlische diplomaten met een hogere positie dan tweede ambassadesecretaris naar huis. 

Bron: nrc.nl 

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...