Obama: WikiLeaks mag relaties niet schaden

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in telefoongesprekken met zijn Turkse en Mexicaanse ambtgenoten de onthullingen op WikiLeaks bestempeld als “betreurenswaardige daden”.
Turks.nl Redactie


Obama belde met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. “De president heeft zijn spijt betuigd over de betreurenswaardige daden van WikiLeaks”, staat in een mededeling van het Witte Huis. Beide leiders waren het er volgens de mededeling over eens dat de zaak geen invloed zal hebben op de samenwerking tussen Washington en Ankara.

“Onverantwoordelijke daden”
In een gesprek met de Mexicaanse president Felipe Calderon maakte Obama dezelfde boodschap over. Volgens de mededeling van het Witte Huis hebben de twee leiders “de betreurenswaardige daden van WiliLeaks besproken en zijn ze het eens dat deze onverantwoordelijke daden de relatie tussen beide landen niet mogen vertroebelen”.

Obama feliciteerde Calderon voorts met het klimaatakkoord van Cancun. Het akkoord is volgens de Amerikaanse president een nieuwe stap vooruit in de strijd tegen klimaatverandering, meldt demorgen.be.

  • Loading...