Onderzoek naar terreurbanden Milli Görüs gestaakt

Door | Buitenland

thumb_milligorus

Er zou geen bewijs zijn dat de beweging terroristen ondersteunt.

Bewijs
Het gerechtelijk onderzoek naar topfunctionarissen van Milli Görüs en andere islamitische organisaties is stopgezet, omdat er te weinig bewijs zou zijn, aldus de krant.

Zes hooggeplaatste medewerkers werden verdacht van bedrog, witwassen en ondersteuning van een terreurorganisatie. Vorig voorjaar voerde justitie een groot aantal razzia’s uit in verband met het onderzoek.

Moskeeën
Onder de verdachten waren de voorzitter van de Turkse Milli Görüs-vereniging en de voorzitter van de Islamitische Gemeenschap in Duitsland (IGM). Milli Görüs beheert meer dan driehonderd moskeeën in Duitsland.

De voorzitter van Milli Görüs zei dat het onderzoek ‘schijnbaar een politieke achtergrond heeft’. Volgens hem heeft het negentien maanden durende onderzoek helemaal niets opgeleverd.

Het Openbaar Ministerie in München heeft nog niet officieel gereageerd op het bericht in de Duitse krant.

Nederland
Mili Görüs is ook in Nederland actief. In Amsterdam was er een slepend conflict tussen de organisatie en de gemeente Amserdam. Het huurcontract met een van de Milli Görüs-moskeeën is drie jaar geleden al opgezegd, maar de stichting weigerde het pand te verlaten.

Telkens weer kreeg Milli Görüs uitstel. De gemeente dreigt al een tijdje met ontruimingsacties, maar het is nog steeds onduidelijk wanneer en of ze plaats zullen hebben.

Bron: Elsevier.nl

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...