Oorlog dreigt in Gaza

Door | Buitenland

Afgelopen nacht werden 50 doelen in Gaza gebombardeerd door Israël. Daarbij zijn volgens persbureau Anadolu minstens 22 mensen gewondgeraakt. Bij bombardementen van een nacht ervoor zijn zeven leden van de Hamas omgekomen.

Israël zegt dat het offensief een reactie is op de honderden raketaanvallen door Palestijnse militanten op het zuiden van Israël.

Volgens de Hamas is Israël schuldig van het ‘overgaan van een rode lijn’. Als de bombardementen niet stoppen, zal de Hamas zijn aanvallen opvoeren en ‘het hart van Israël raken’. De Palestijnse president Abbas, die de macht heeft op de Westelijke Jordaanoever, riep Israël vanochtend ook op te stoppen met het bombarderen van Gaza.

Grondoffensief
Het Israëlische leger bereidt zich voor op een mogelijk grondoffensief. Bovenop de 1500 reservisten die al waren opgeroepen om aan de grens met Gaza te gaan patrouilleren, kwamen later vanochtend nog duizenden extra reservisten.

De spanningen in Israël en Palestina liepen de afgelopen weken hevig op door de ontvoering en moord op drie Israëlische tieners en de moord daarna op een Palestijnse jongen.

Bekende acteur Diriliş ‘Ertuğrul’ komt om bij ongeluk

De bekende acteur Arda Öziri (39) is omgekomen bij een...

5 tips om de Ramadan door te komen

Ramadan tijdens de zomertijd is altijd nét wat moeilijker...

Turkse rappers woedend en komen in actie: #FreeEzhel

Donderdag werd bekend dat de bekende rapper Ezhel is...

Rapper Ezhel opgepakt en naar gevangenis gestuurd

De bekende rapper Ezhel (echte naam Sercan Ipekçioğlu) is...