Ophef om Turkse bruiloftstoet met 80 auto’s

Turks.nl Redactie

In Duitsland is ophef ontstaan om een Turkse bruiloftstoet met zeker 80 auto’s.

Een bruiloft van Turken met roots in Tavşanlı, Kütahya in het Duitse Wuppertal heeft voor veel ophef gezorgd in Duitsland.

Familie en vrienden van bruidegom Talha Demir reden met een konvooi van 80 auto’s naar het huis van bruid Berna Yağız. Volgens de Turkse traditie wordt de bruid thuis opgehaald door de familie van de bruidegom om vervolgens de bruiloft te vieren.

Almanlar Türk düğün konvoylarından rahatsız oldu

Volgens Duitse media waren er zo’n duizend feestvierders. De politie stopte het konvooi en trok alle kentekens na. Alle feestvierders kregen een boete. Er werd onder andere een gigantische Turkse vlag van 54 vierkante meter gedragen en naar verluidt zetten de feestvierders de weg af.

Naar aanleiding van de stoet ontstond veel discussie tussen Turken en Duitsers op social media en hebben Duitse extreemrechtse politici opgeroepen om dergelijke bruiloftstoeten te verbieden.

Almanlar Türk düğün konvoylarından rahatsız oldu

Volgens de bruidegom wordt er zwaar overdreven. Hij zegt dat er wordt gedaan alsof ze met pistolen in de lucht hebben geschoten en de boel kort en klein hebben geslagen. Volgens hem hebben zeven politieagenten de stoet gestopt en psychologische druk uitgeoefend op de Turkse Duitsers.

Hij wil steun van Europese Turken omdat hij denkt dat de kwestie wordt aangegrepen om racisme aan te wakkeren.