Perry noemt Turkse regering ‘islamitische terroristen’ – Turkije woedend

Door | Buitenland

Dat meldt volkskrant.nl

Perry’s opmerkingen zijn ‘ongegrond en ongepast’ liet het Turkse ministerie van buitenlandse zaken dinsdag in een verklaring weten. De Verenigde Staten doen er goed aan niet hun tijd te verspillen aan kandidaten ‘die hun bondgenoten niet eens kennen’, vervolgde het ministerie.

NAVO
In een debat in aanloop naar de Republikeinse voorverkiezingen in South Carolina zei Perry dat Turkije wordt geregeerd door ‘wat velen zullen beschouwen als islamitische terroristen’. Hij plaatste zijn vraagtekens bij het NAVO-lidmaatschap van Turkije en zei dat het land geen hulp van de VS zou mogen ontvangen.

Turkije zei in de strijd tegen terreur in de voorste gelederen te lopen en voegde eraan toe dat de lage plek die Perry in de peilingen inneemt erop wijst dat de Republikeinse Partij zijn opvattingen niet onderschrijft. ‘Personen die zich kandidaat stellen voor posities die verantwoordelijkheid met zich meebrengen, zoals het Amerikaanse presidentschap, zouden beter op de hoogte moeten zijn van de wereld en zich zorgvuldiger moeten uiten.’

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...