PKK-ers krijgen klappen van politie Italië

Turks.nl Redactie

Ondanks dat president Erdoğan tijdens het staatsbezoek aan het Vaticaan door duizenden bodyguards werd beschermd, wisten PKK-sympathisanten alsnog dicht bij hem te komen.

De Italiaanse politie deelde rake klappen uit aan de sympathisanten van de terreurbeweging PKK.

Erdoğan bezocht de paus om te praten over de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad.

Sympathisanten van de terroristische PKK wilden demonstreren tegen de Turkse president vanwege de Turkse militaire operatie tegen YPG, de Syrische tak van de PKK.

De Italiaanse politie wees een gebied in Rome aan als ‘Groen Gebied’, waar het verboden was te demonstreren. Desondanks gingen PKK-ers het verboden gebied in.

De PKK-ers kregen echter een flink pak slaag van de politie. De politie sommeerde de groep uiteen te gaan, maar de PKK-ers weigerden. Daarop kregen de terroristenaanhangers flinke  klappen.

Een deel vluchtte, een ander deel lag gewond op de grond. Wie niet gevlucht was of gewond raakte werd opgepakt.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

  • Loading...